Anksiozni Optimista

Zašto Anksiozni Optimista?

Optimista

Pre nego što sam pisala ovaj tekst, već smo se družili na društvenim mrežama. Mnogo vas me je pitalo zašto Anksiozni Optimista? Kako je moguće da se neko u isto vreme brine oko svega i veruje u pozitivan ishod? Da, ja sam optimista, vesela osoba, uvek nasmejana i pozitivna šta god da se dešava u mom životu, ali takođe imam i dijagnozu Generalizovani anksiozni poremećaj i to deset godina unazad. Uvek se sa osmehom budim i imam neverovatno puno motivacije bez obzira na anksioznost. Mnogo puta sam u životu svojim pozitivnim uverenjima okrenula stvari i situacije iz nemogućih u moguće. Duboko verujem da kada se probudimo sami odlučujemo kakav će nam biti dan. 

Svih ovih godina sam se mnogo trudila da naučim da kontrolišem svoju anksioznost ili da upravljam njome (ne mogu da kažem da se izlečim jer to nije bolest, a ne mogu da kažem ni da je pobedim- jer je anksioznost sastavni deo našeg života, mada često koristim reč pobeda). Za to vreme sam ponešto naučila i želim da svoja iskustva i iskustva ljudi sa sličnim problemima podelim i sa vama. Ponekad kažem da imam anksioznost, ponekad kažem da sam je imala. Istina je i jedno i drugo. Više nemam onu jaku anksioznost, a kada se desi da osetim neki simptom, više se ne uplašim i samim tim brzo prođe. Mislim da anksioznost zauvek ostaje sa nama, a mi treba da je prihvatimo i da naučimo da živimo sa njom tako da nas ne remeti.

Dakle, Anksiozni Optimista zato što sam nepopravljivi optimista i zato što imam anksiozni poremećaj, ali verujem da može da se prevaziđe.